divendres, 4 de març de 2011

Els nostres projectes poc a poc van donant fruits...


Encetem el Blog de la Secció d’Estudis fent una petita presentació del que representem dins la Comissió Sant Antoni Abat.


Som un grup de membres de l’entitat moguts per diverses inquietuds relacionades amb el que envolta i ha envoltat durant anys el nostre poble. Creiem fermament que convé una dedicació, una preocupació, pel que fa a la història de Canovelles, a la seva cultura, la seva gent i la seva evolució com a localitat.


Per entendre’ns a nosaltres mateixos, com a persones, sovint necessitem sentir-nos que formem part d’una identitat col·lectiva, així doncs, és esencial conèixer el nostre origen. Aquí és on vol incidir la nostra secció; descobrir, estudiar, recopilar i difondre tots els fets que històricament ens han conduit fins on ens trobem actualment i quines reminiscències se’n poden mantenir i perpetuar.


Alhora però, no pretenem centrar-nos només en vetllar per la supervivencia d’una història viva, ja sigui oral, documental o patrimonial, sinó que els nostres propòsits també procuren establir-se amb una visió de futur. Som plenament conscients que una de les principals característiques de Canovelles és la seva diversitat poblacional, i per tant, no pretenem estancar-nos amb el grup reduüit de persones que actualment constituïm i en satisfer només les nostres inquietuds, també volem fer-ne partícep a tot el poble de canovelles.


Des d’aquí, fem una crida a tothom que vulgui participar amb nosaltres, que tingui inquituds o propostes, que estem oberts a qualsevol aportació i incorporació.


Per fer-vos un petit tastet dels proyectes que pretenem dur a terme a mitjà i llarg termini:1) Catalogació de les masies més emblemàtiques del poble; així com el seu estudi patrimonial i geogràfic.


2) Entrevistes a la gent més gran del poble per tal de mantenir viva la memòria popular històrica.


3) Promoure la restauració de la portalada de l'Església.


En aquest últim cas, m'agradaria fer-vos arribar una bona notícia: degut a la nostra insistència a la parròqui, sembla ser que ja s'ha posat fil a l'agulla i la institució eclesiàstica ja ha demanat dos pressupostos per tal de dur a terme la restauració de la nostra portalada romànica tant particular. Des d'aquí, agrair a tots els nostres membres per aconseguir-ho!Continuarem informant de les novetats de seguida que les tinguem, si voleu afegir-vos al nostre equip, només heu d'enviar-nos un correu a: seccioestudis.lacomi@gmail.comA reveure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada